Art & Profile

Anicha is in 1993 afgestudeerd op Modeacademie Montaigne (Hogeschool Amsterdam) met een collectie van vilt. In dat zelfde jaar heeft ze geëxposeerd in het Textielmuseum in Tilburg met een onderzoekboek en kleding tijdens het Vilt symposium. Na een jaar bij No-No kinderkleding te hebben ontworpen, is ze een opleiding Activiteiten begeleiding begonnen. Na deze opleiding afgerond te hebben, mocht ze meteen voor Philadelphia Nederland een Viltatelier voor mensen met een verstandelijke beperking beginnen.
Het was een kunst op zich, om met (merendeels) autisten samen grote kunstwerken te maken. Het lukte Anicha niet alleen ze te laten samenwerken, maar ook om hen te inspireren tot het maken van professionele kunstwerken, zoals tropische vissen en een draak. De draak van ongeveer 4 meter is aan een marketingbedrijf verkocht en de vissen aan een bioscoop, een Ronald Mcdonald Huis in Amstelveen etc.

Dit resulteerde in verschillende exposities in de Nieuwe Kerk (1e prijs voor Kunst op je gezondheid) en de Oude Kerk in Amsterdam, op de Floriade, in de Stopera. In verschillende galeries en een eigen winkel op de Prinsengracht in Amsterdam. Na haar verhuizing naar Bergen NH, is ze weer solo gaan werken en heeft tijdens de expositie 'het laatste avondmaal' in de Don Boscokerk in Alkmaar 2009, geëxposeerd met 3 vissen, van vis tot graat.
Met de Olifant Parade 2010 in Bergen heeft Anicha een olifant bewerkt verf, vilt en sieraden, deze is voor dit goede doel verkocht.

Bij Breaking the Waves 2011 in Bergen aan Zee, heeft Anicha opgetreden met Buikdans/Samba, begeleid door Samba Salad. Ze droeg zelf ontworpen en -gemaakte vilten zeemeermin rok. Als inspiratie godin Yamaya; de zeemeermin die jaarlijks in Brazilië op 1 februari vereerd wordt. Anicha exposeert bijna jaarlijks tijdens de Kunst10daagse in Bergen.

Naast het werken in het Viltatelier treedt Anicha vanaf 1996 als danseres op: in het buitenland, het Consertgebouw, de Stadsschouwburg, veel clubs in Amsterdam, op festivals, theaters zoals de Vest en Rasa, bedrijfs- en privéfeesten. Hiervoor ontwerpt ze en maakt ze grotendeels haar eigen kostuums en hoofdtooien. Vanaf 2008 t/m 2013 gaf Anicha wekelijks dansles bij Atriance in Alkmaar. Nu geeft ze Sacred Temple Dance workshops en optredens op aanvraag.
Vervolgens heeft Anicha vanaf 2008 een 4 jarige Raja Yoga opleiding gedaan en sindsdien geeft ze wekelijks les in deze basis vorm van Yoga.
Daarnaast is Anicha gecertificeerde facilitator van het levenswerk van Drunvalo Melchizedec en geeft de workshops 'Awakening the Illuminated Heart'. Deze 4 daagse workshops geeft ze ook in Nederlands en heten 'Thuiskomen in je Verlichte Hart'

Back